Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Πες μου που πουλάν καρδιές, να σου πάρω δυο (στην τιμή της μιας)

Καταπληκτικά πράγματα μπορεί να μάθει κανείς όταν ασχολείται με τα τοπικά πράγματα. Διαβάζοντας online εφημερίδα του ένδοξου τόπου μας, διαπιστώνω ότι οι υπάλληλοι της Ν.Α. Άρτας, έστειλαν το ακόλουθο στον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους σχετικούς φορείς.

«Σας γνωρίζουμε ότι οι υπάλληλοι που εργάζονται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Άρτας είναι 340. Θα θέλαμε να εξετάσετε αν υπάρχει δυνατότητα τα μέλη σας να κάνουν εκπτώσεις στα μέλη του Συλλόγου μας και στις οικογένειες τους που θα κάνουν τις αγορές από τα καταστήματα σας. Οι ωφέλειες πιστεύουμε θα είναι και για τα δύο μέρη. Για μας αν τα καταστήματα σας κάνουν μια σχετική έκπτωση θα είναι κίνητρο και θα έχει σαν αποτέλεσμα να μένουν τα χρήματα στην πόλη μας. Πιστεύουμε ότι η σκέψη μας θα είναι η αρχή για μια ευρύτερη συνεργασία για θέματα που απασχολούν όλους του Αρτινούς.

Παρακαλούμε αν η σκέψη μας σας ενδιαφέρει να κάνετε τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά».


Διανύουμε κρίση, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Αυτό που μου διαφεύγει στο παραπάνω κείμενο είναι το ΓΙΑΤΙ θα πρέπει κάποιος να κάνει έκπτωση σε μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκεται σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από πολλές άλλες που αδυνατούν να ζητήσουν το ίδιο λόγω έλλειψης οποιουδήποτε υπεύθυνου συνδικαλιστικού οργάνου; Επίσης μου διαφεύγει και το αν οι ανάγκες που σας έχουν δημιουργηθεί έχουν να κάνουν με τα είδη επιβίωσης ή ζητάτε την έκπτωση για άπαντες τις επιχειρήσεις; Πόση έκπτωση σας ικανοποιεί στο νέο Iphone ή στις ζάντες αλουμινίου;


Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, καλό θα ήταν όλες οι εργασιακές ομάδες να στείλουν παρόμοιο αίτημα εκφράζοντας την επιθυμία τους. Πρώτη η ομάδα στην οποία ανήκω και γω, δηλαδή του φραπολόγου-σταρχιδολόγου, θα πρέπει να εκδώσει έκτακτη απαίτηση για καλύτερες τιμές στις υπηρεσίες όλων των lounge-cafe (χαχαχαχα!) της πόλης μας, διπλό καλαμάκι γιατί το πρώτο από το δάγκωμα κόβεται το άτιμο, αλλά και δωρεάν εμφιαλωμένο για την "ανάσταση" του φραπέ όταν κοντεύει να φτάσει στον πάτο. Επίσης να μαζέψουν και τις πατσούρες από την πασαρέλα.


Ζητάω πολλά ο Αρτινός;

2 σχόλια:

  1. Σουβέρ για να μη στάζει το ποτήρι στο καινούριο σκτί;
    Βασικότατο νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπαιξε κάτι; Αυτολογοκρισία στα καλά του καθουμένου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή