Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Νέες φανταστικές διηγήσεις πραγματικών εικόνων.

Πολύ μου άρεσε το ότι μετά την πρότασή μου για αποστολή από εσάς φωτογραφιών και άλλων όμορφων στιγμών της πόλης μας, υπήρξε μια ωραία ανταπόκριση. Κι όχι μόνο σε φωτογραφικό επίπεδο αλλά και σε ζητήματα κειμένου που συνοδεύει! Ο ανώνυμος φίλος τον οποίο θα ονομάσω για λόγους παραπομπής "Γιαούρη" μας έστειλε μια ζουμερή φωτό με το αντίστοιχο fictional κείμενο. Απολαύστε λοιπόν την πολιτιστική μας υπεροχή.-Μπαμπάκα, γιατί παρκάραμε στην θέση για άτομα με ειδικές ανάγκες;

- Γιατί κακό είναι? Δεν κατάλαβα!

- Μα η δασκάλα στο σχολείο μου είπε ότι πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα και γενικά να προσπαθούμε να διευκολύνουμε την ζωή αυτών των ανθρώπων.

-Γιατί;

- Γιατί πατέρα δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με εμάς, είναι περιορισμένοι, κι εμείς σαν δυνατότεροι, πρέπει να τους βοηθάμε, να τους διευκολύνουμε.

- Γι’ αυτό δίνω τα ωραία μου λεφτά; Για να σου μαθαίνουν μαλακίες; Τέλος πάντων να σου εξηγήσω κάποια πράγματα. Η ζωή αγόρι μου δεν είναι εύκολη, δεν πρέπει να πηγαίνεις με τον σταυρό στο χέρι. Πάρε εμένα για παράδειγμα, πως έγινα αυτό που είμαι; Μεγάλος και τρανός; Υπαλληλάρα της εφορίας; Με την αξία μου; Όχι βέβαια, κατουρημένες ποδιές φιλήσαμε κι εγώ και ο μακαρίτης ο παππούς σου, σαρανταδύο άτομα πετάξαμε έξω, που είχαν περισσότερα προσόντα από εμένα. Έτσι πρέπει να σκέφτεσαι κι εσύ για να πάς μπροστά παιδί μου.

- Και τι σχέση έχει αυτό με το παράνομο παρκάρισμα μας;

- Θα σου εξηγήσω, αλλά πρώτα να σου πώ πως το παράνομο είναι σχετικό. Παράνομος είσαι όταν σε πιάσουν κι εμένα δεν με πιάνει κανένας. Ποιος τολμάει άλλωστε να γράψει εφοριακό? Κι αν γίνει κάποια στιγμή κατά λάθος, με το που θα καταλάβουν ποιος είμαι θα μου κάνουν υποκλίσεις. Όχι παίζουμε!

- Ναι, αλλά δεν μου απάντησες. Τι σχέση έχει η τάση εσένα και του παππού με την κοπρολαγνεία και το σημερινό παρκάρισμα;

-Μην βιάζεσαι, θα σου πώ, και ο όρος κοπρολάγνος είναι υπερβολικός κάπως, αν και δεν με πειράζει, μάλλον έχω κάνει και χειρότερα, τέλος πάντων να σου εξηγήσω. Αν ο σακάτης, που κατά την άποψη σου έχει δικαίωμα να έχει δικιά του θέση, ήταν γερός σαν εμένα, δεν θα πάρκαρε όπου του γούσταρε;

-Μα πατέρα!!!!

-Περίμενε να ολοκληρώσω (πάντα ήθελε να το πεί αυτό, δίνει έναν βουλευτικό αέρα στην συζήτηση). Δεύτερον, αν δεν έπιανα εγώ αυτήν την θέση, δεν θα πάρκαρε κάποιος άλλος; Γιατί να είμαι εγώ το κορόιδο; Επίσης τρίτο και σημαντικότερο, τι βλέπεις μπροστά; Εκεί στο πεζοδρόμιο?

-Ένα αυτοκίνητο, που δεν αφήνει κανέναν να περάσει.

-Ωραίααα!!! Λοιπόν, ας υποθέσουμε, ότι δεν πάρκαρε κανένας σε αυτήν την θέση, ήμασταν δηλαδή όλοι χαζοί και ο σακάτης ερχόταν ωραία-ωραία με το αυτοκινητάκι του και την άραζε. Μετά που θα πήγαινε, αφού το πεζοδρόμιο είναι κατειλημμένο και αυτός αν δεν είναι εποχούμενος στην αναπηρική του καρέκλα πως την λένε, που δεν μπορεί να περάσει από το πεζοδρόμιο με τίποτα, θα είναι κανάς κουτσός και δεν θα μπορεί να κάνει σάλτα όπως εμείς, άρα! Τι να την κάνει την θέση? Καλύτερα δεν είναι να καθίσει στο σπίτι του και να ψοφολογήσει με την ησυχία του, να έχουμε κι εμείς καμιά θέση παραπάνω που είμαστε γεροί και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε;

-Έτσι όπως το θέτεις πατέρα…τι να πω, νομίζω ότι είσαι εντελώς αγροίκος, κομπλεξικός και επικίνδυνα ηλίθιος.

- Όχι και ηλίθιος, τα άλλα εντάξει! Αν ήμουνα ηλίθιος, τωρα θα είχα παρκάρει στου διαόλου την μάνα και θα περπάταγα .Χα χα χα!!!
Σωστός ο "Γιαούρης" ε;;

4 σχόλια:

 1. Καλά τέλειο μα και αισχρό!Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν άραγε σε πόσες ''Αρτες''και πότε πλέον θα αλλάξουν??!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το οτι θα αλλάξουν φίλε gego21 μάλλον το επιτάσσει η θεωρία της κοινωνικής εξέλιξης. Αυτό βέβαια προυποθέτει παιδεία η οποία είτε θα έρθει μέσα από την οικογένεια-εκπαίδευση, είτε από την ντροπή. Επειδή δεν είμαι ακόμα οικογενειάρχης και ευτυχώς ούτε δάσκαλος, μου μένει η επόμενη επιλογή, αυτή της δημόσιας ξεφτίλας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η λογική του παραλόγου σε όλο της το μεγαλείο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι ειν' αυτά που γράφετε ρε ρεμάλια;;;

  Θα χάσω το φραπόγαλο και το intesive pippining γιατί ο κάθε παγκοσμιοαπαυτοποιημένος σακατόπουλος που γουστάρει να πληρώσει τον ΟΤΕ του θα μου χώνει το σαράβαλό του όπου γουστάρει;

  Να στέλνει τη μάνα του ρέ!

  Αν δε μυρίσει καμένο λάδι η γκόμενα, δε θα μου κάτσει που να χτυπιέμαι απου καταΐ... σοβαρέψου Ρέέέέέέέ...

  Άμα γίνω φλωράκι σα και του λόγου σας, θα χάσω κάθε εκτίμηση (του μπαμπά, γιατί από δικιά μου αυτοεκτίμηση, γ@μ@τα με μεγάλα γράμματα...)

  Με χάλασες...

  Άσταδιάλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή